14 Aralık 2008 Pazar

Minimal yaşam formu.

Yamulmuyorsam 4 senedir ''Dikkat Bozukluğu'' denilen illetle yaşıyorum. Nedir bu Dikkat Bozukluğu? Kimse sorsan bu hastalıkla boğuşuyodur.

-Ayy ders çalışırken sesler felan geliyor konsantre olamıyorum.

Bu değil. Biraz buda var ama tam olarak bu değil. Dikkat Bozukluğu olanlar genel anlamda hayatlarını bir düzene sokamazlar. Kendi düzenlerini kurdukları yaşamları başkalarının mükemmel veya o düzenli yaşamına kesinlikle uymaz. Uyması hiç bir zaman mümkün değildir. Basit olarak bakarsak bu kişilerin odaları hiç bir zaman düzenli olmaz. Çünkü hayatın olağan kalabalığının yükünü zaten kaldıramayan bu insanlar,kendi lokal yaşam alanlarındaki 2. bir kalabalığı artık taşıyamazlar. Bu yüzden minimal yaşam bu insanlar için en iyi yaşam şeklidir. Şöyle ki ;kitap,defter,kalem,paso,cüzdan,cd,belge v.s gibi günlük eşyaların saklanması için sadece 1 çekmece kafidir. Daha fazlası kontrol edilemez bir hale gelir. Bu tip insanlar için herşeyin TEK ve UFAK olması kontrolü daha rahat sağlanabilen bir yaşam demektir. Küçük bir oda,1 masa,1 sandalye,1 koltuk,1 yatak,1 çekmece,belki 1 kitap rafı,1 pc,1 işletim sistemi,bölünmemiş 1 hdd, v.s v.s v.s.

İşte tüm bunlar Minimal Yaşam Formunun nedenleridir. Ben yaşabiliyor muyum bu hayatı? Henüz değil. 4 çekmeceli bir dolabım,3 ayrı kullanmak zorunda olduğum bilgisayarım,genişçe bir odam,büyük bir elbise dolabım,kitaplığım... Dağınıklık had safhada.

Henüz tam anlamıyla yaşayamasamda,hastasıyım minimal yaşamın.

1 yorum:

Anil Guclu dedi ki...

Minimal bir hayat pe$indeyim...